Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Pozdravljena, KoKo kozmetika!

Vem, kaj boš rekla, čakaj, čakaj, pa kako KoKo Kozmetika, na fotografiji pa koza? To je zmotilo tudi mojega dragega, moja naloga danes pa je, da ti razložim, pojasnim in približam idejo za KoKo kozmetiko in zakaj je njihov logotip koza.

KoKo Kozmetika

KoKo kozmetika je naravna kozmetika, ki tega ne pravi kar tako, ampak ima tudi certifikat, ki daje tem trditvam večjo težo in resničnost. Ima namreč certifikat »naravna kozmetika z BIO sestavinami« , ki pove, da KoKo izdelki ne vsebujejo sintetičnih barvil in dišav, silikonov in njihovih derivatov, parafina in drugih naftnih derivatov in gensko spremenjenih sestavin (GSO).

Proizvodni proces mora biti prijazen do okolja, embalaža vsebuje okolju prijazne materiale, izdelki pa niso testirani na živalih. KOKO izdelki za nego in čiščenje obraza vsebujejo 100% naravne sestavine ter do 22% surovin s certificiranim biološkim poreklom. Meni so te zdi resnično super, pa tebi?

koko-kozmetika-čistilno-mleko-krema-za-obraz-ocena

Zakaj KoKo?

Z imenom so pri KoKo kozmetiki že izdali obe ‘ta glavni’ sestavini, ki se skrivata v njihovih izdelki. Glavni zvezdi sta namreč KOzje mleko in KOnopljino olje. Če se sprašuješ, ‘Pa kje je fora teh dveh sestavin?’ ne skrbi, vse ti bom razložila.
Kozje mleko s svojo mlečno kislino pomaga pri zadrževanju vlage v koži, spodbuja obnavljanje povrhnjice, vsebuje pa tudi vitamin A, ki pospešuje sintezo kolagena in s tem ublaži proces staranja kože. Kozje mleko kožo neguje, mehča in vlaži.
Konopljino olje je zelo učinkovito pri vlaženju kože, pri tem pa ne maši por, pomaga pa tudi pri uravnavanju prekomernega izločanja olja pri mastni koži. Zelo primerno pa je tudi za občutljivo kožo, saj zmanjšuje posledice vnete in razdražene kože.

koko-kozmetika-čistilno-mleko-krema-za-obraz-ocena

Izdelki

Na voljo imaš tako izdelke za čiščenje kot za nego.
Pri čiščenju obraza lahko izbiraš med dvema izdelkoma – Splash of Fresh čistilni tonik in Squeeky clean čistilno mleko, ki sem ga preizkusila tudi jaz (ocena v nadaljevanju objave).

Kreme za obraz pa so tri, razlikujejo se po koži, ki so ji namenjene. Princess Green je namenjena tistim, ki jih muči suha koža, ki zateguje, saj je njena sestava hranljiva in bogata.  Zraven ta glavnih zvezd celotne znamke (glej zgoraj) vsebuje tudi bio karitejevo maslo in madljevo olje. Lady Rose je bolj za tiste, ki jih muči mastna koža, saj je krema izredno lahka, vendar še zmeraj vlažilna. Vsebuje tudi glicerin in aloe vero. Madam Chamomille pa je za občutljivčke.

Če je tvoja koža občutljiva, se hitro vname ali pa imaš zmeraj problem, katere izdelke izbrati zanjo, je to krema zate. Tole sem preizkusila tudi jaz v večjem obsegu (imela sem testerje vseh treh in veliko verzijo tele) in oceno lahko poiščeš spodaj. Vsebuje biohidrata melise in kamilice, ki skrbita za to, da je koža umirjena in da so vnetja stvar preteklosti.

koko-kozmetika-čistilno-mleko-krema-za-obraz-ocena

Ocena

Kot že omenjeno prej, sem v oceno prejela dva izdelka – Squeeky clean mleko za čiščenje obraza in Madam Chamomille kremo za občutljivo kožo. Oba izdelka sem pridno in redno uporabljala in lahko rečem, da sem z njima zadovoljna.

Mleko za čiščenje resnično odstrani umazanijo z obraza (seveda sem ličila prej odstranila z micelno vodico), po uporabi pa kože ni zategovalo. Noro mi je všeč njegov zeliščen vonj – diši po meti! Uporabljala sem ga tako, da sem obraz zmočila, nanesla mleko, vmasirala in sprala. Občasno pa sem ga nanesla na vato in tako očistila obraz. Oba načina sta se izkazala kot učinkovita, mi je pa ljubše dejansko umivanje obraza.

Krema za obraz me je presenetila, je namreč zelo tekoča, kar pa se je izkazalo kot čisto super stvar, saj sem se navadila, da jo nanesem, ko je obraz še malo vlažen in počakam, da se vpije. Na čase, ko se moj nos spomni, je sicer malenkost premalo vlažilna, kar potem rešujem s Princess Green. Na splošno pa jo ima moja koža zelo rada. Ni izpuščajev, ni mozoljev, koža je mehka in zadovoljna. In tako sem zadovoljna tudi jaz!

koko-kozmetika-čistilno-mleko-krema-za-obraz-ocena

Za konec pa ti še zaupam, da imaš pri KoKo kozmetiki možnost kreme za obraz preizkusiti v obliki testerjev! Kupiš lahko mini testerje, ki v sebi skrivajo 5ml kreme. Da vidiš, katera je zate, da preizkusiš, kako se ujame s tvojo kožo in da vlagaš denarja v napačno kremo. Zame je to super ideja in to absolutno podpiram, si pa želim, da bi to delalo več kozmetičnih znamk!

Če se sprašuješ, kako do izdelkov – kupiš jih lahko v spletni trgovini TUKAJ , na voljo pa so tudi v fizičnih trgovinah po Sloveniji (za seznam klikni tukaj) <3

Xoxo, A.

**Objava je bila pripravljena v sodelovanju s podjetjem KoKo Kozmetika**

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja