Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Pravilno piljenje nohtov

Verjamem, da si že marsikje slišala, da ni vsak način piljenja enako pravilen in enako dober za tvoje nohte. Da bodo tvoji nohti resnično sijali, rastli tako kot se spodobi in bili trdni in srečni, je res pomembno, da je kvaliteten celoten proces nege in da je tudi piljenje nohtov pravilno. Tokrat ti bom predstavila nekaj mojih nasvetov, kako se piljenja lotit in na kaj moraš biti pozorna!

mollon-pro-glass-file-how-to-file-your-nails

 1. IZBIRA PILICE
  Verjetno najpomembnejša stvar, ki vpliva na pravilno piljenje nohtov, je pravilna izbira pilice. Moja izbira? Steklena pilica, ki je že sama po sebi do nohtov bolj nežna in jih neguje. Moja izbira je Mollon Pro steklena pilica, ki jo naravnost obožujem! Edini minus? Ne smeš bit neroden, ker če nisi previden, je treba pazit, da ti ne pade na tla.
 2. SMER PILJENJA
  Načeloma je vseeno ali piliš v levo, ali piliš v desno, glavno je, da piliš samo v eno smer! Da ne ‘žagaš’ s pilico, ampak nežno vlečeš od enega konca nohta do drugega.
 3. ZAPRT NOHT
  Steklena pilica že v osnovi noht bolj zapre, kot navadne kovinske ali lesene, je pa še vseeno fino, da po koncu piljenja noht s pilico zapreš, da ni kakšnih natrganih ostankov ali česa podobnega.
 4. PRAVILNA DRŽA PILICE
  Pazi, da stekleno pilico zmeraj držiš pravokotno na nohtno površino in ne pod naklonom.
 5. DRŽA ROKE
  Lažje je, le so nohte obrnjeni proti tebi, torej kot da piliš roko nekoga drugega (za lažjo predstavo  – predstavljaj si, da narediš pest in potem delno razpreš prste. To je ta drža.

mollon-pro-glass-file-how-to-file-your-nails

Tako. Upam, da sem tebi in tvojim nohtom vsaj malo pomagala in da bo od zdaj naprej tvoje piljenje dejansko pravilno piljenje nohtov. Svojo pilico pa lahko kupiš TUKAJ, na izbiro pa imajo kar nekaj različnih vrst pilic. Za vse okus in želje!

Xoxo, A.

**Objava je bila pripravljena v sodelovanju s podjetjem Mollon Pro**

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja