Herbio Na zdravje! kapljice in vojna prehladu

Kaj so Herbio Na zdravje! kapljice izveš kmalu, za začetek pa par besed o trenutnem sovražniku - PREHLADu.

Jesen je tu, z njo pa vremenske spremembe. In kaj prinaša spremenljivo vreme, ko je en dan toplo, drugi dan pa že skoraj zima? PREHLAD. Kašljanje, kihanje, zamašen nos, slabo počutje,… Vse to 'pride v kompletu'. Letos sem se odločila, da prehladu in vsem simptomom NAPOVEM VOJNO!
Kako pa sploh pride do prehlada?
Verjetno veš, da za tvoje zdravje skrbi tvoj imunski sistem ali tvoja odpornost. No, prehlad je virusno obolenje, ki ta tvoj sistem 'prebije', če ni dovolj močan. Zato sama iščem rešitve, kako prehladu napovedati vojno ali kako okrepiti imunski sistem.

herbio-na-zdravje-kapljice-vojna-prehladu

REDNO UMIVANJE ROK

Eno izmed prvih pravil, ki se ga je potrebno držati, je redno umivanje rok. S toplo vodo in z milom. S tem mehansko iz rok odstranimo viruse in bakterije. Še posebej je to pomembno, ko se dotikaš javnih površin (ograja pri stopnicah, kljuke, nakupovalni vozički,…), na javnih straniščih, ko prideš v stik z okuženo osebo, itd. Vem, da zmeraj to ni mogoče, žal, zato imam zmeraj s sabo 'milo za suho umivanje rok'. V kratkem povem več o tej super zadevi. 😉

REKREACIJA

Morda se ti to ne zdi toliko pomembno, ampak verjemi, že en 20min sprehod po svežem zraku na dan, zelo pripomore k tvojemu imunskemu sistemu. Izkoristi še te zadnje dni sončka in se sprehodi po okolici. Malo po svežem zraku, če imaš srečo, srečaš še sosedovega kužija, pa je še dnevni dozi cartanja zadoščeno 😉

HIDRACIJA

herbio-na-zdravje-kapljice-vojna-prehladu

Joj, ta točka je pa tako pomembna. Pa ne samo, da se izogneš prehladu, ampak na sploh. Poskrbi za zadostno hidracijo telesa. Pa prosim ne pit sladkih sokov ali mehurčkov in si mislit, 'Joj, danes sem bila pa pridna.'. Ker s tem si narediš več škode kot koristi. Pij vodo, nesladkan čaj, stisni si pomarančo ali limono,… Boš videla, spremembe so bodo pokazale na občutju, pa tudi na videzu, skoraj prepričana sem, da bo koža čez čas lepša in bolj zadovoljna!

ZRAČENJE

A prezračiš kdaj svojo sobo? Jaaaa, vem, grozno je, ko je zunaj hladno, pa ni ti okna za odpirat, ker bo tudi tebe zeblo, vem, kako je. Jaz sem enaka. Ampak, res je treba zračit prostore. (To objavo pišem pri odprtem oknu, hihi 😉 ) Ker je potem zrak notri boljši, se tudi ti boljše počutiš. Pa še morebitne bacile 'spustiš na plano'.

PREHRANA & herbio na zdravje! kapljice

herbio-na-zdravje-kapljice-vojna-prehladu

Verjetno mi verjameš že na prvo besedo, da je prehrana tako zelo pomemben del zdravja, da bi v bistvu skoraj morala biti na prvi točki. Tooreeej, jej dovolj raznoliko in vitaminov ter vlaknin polno prehrano. Zdaj je (KONČNO!) spet čas mandarin, klementin, pomaranč in vseh ostalih oranžnih dobrot, ki jih jaz enostavno obožujem. Priznam, če bi lahko, bi jih pojedla na tone.
/*Fun fact: Kot majhna sem enkrat pojedla v enem dnevu cca 2kg mandarin. Naslednji dan?TotalnaŠtala. In od tistega bruhanja dalje RES pazim, da jih ne pojem preveč! 😛 */

herbio-na-zdravje-kapljice-vojna-prehladu

Meni zmanjka pri zelenjavi, priznam. Od malega me ne vleče in me ne pritegne in le malo katera
zelenjava ima v moji knjigi naziv 'dobra'. Letos pa si bom pomagal še z nečim.

To so Herbio Na zdravje! kapljice, ki vsebujejo eterična olja evkaliptusa, cimeta, bora, sivke, timijana, melise, nageljnovih žbic, poprove mete, komarčka in janeža. Herbio Na zdravje! kapljice so me pritegnile, ker jih enostavno zmešam v pijačo in potem to spijem. Nobenih tablet, ki so težavne za pogoltnit, zgolj skodelica čaja. Kako pa se ti izogneš prehladu? Imaš kak recept, ki se ga že dalj časa držiš ali pa še iščeš rešitve, da te ne bo spet položilo v posteljo? Zgornji nasveti so moji in se jih bom držala sama, upam, da bo dovolj, se javim spomladi!

herbio-na-zdravje-kapljice-vojna-prehladu

PAZI! Za prehlad zdravila ni, enostavno, ga je treba prebolet. V kratkem napišem še objavo, s katerimi izdelki si lajšam tegobe prehlada. Ampak zaenkrat držim pesti, da se ga bomo VSE uspešno izognile.

Do naslednjič, xoxo, A.

P.S.: Kdo oziroma kaj je Herbio pa si lahko prebereš v TEJ objavi <3

**Objava je bila pripravljena v sodelovanju s podjetjem Herbio Slovenija**

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja