Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Dolgi nohti: Kako do njih (5 nasvetov)

Obožujem dolge nohte! Okej, napaka. Obožujem dolge nohte na meni. Dolgi nohti mi izgledajo ženstveno in ker imam kratke in bolj debele prste in nohte (posledica dolgoletnega grizenja nohtov…), mi moje roke brez daljših nohtov niso tako všeč. Nisem strokovnjak, so pa nohti moja ljubezen že nekje petnajst let, in danes sem zate v eni objavi zbrala 5 nasvetov, kako jaz vzdržujem svoje nohte, da so dolgi in lepi.

Dolgi nohti: 5 nasvetov za dolge nohte

dolgi-nohti-5-nasvetov-za-lepe-nohte
Lepota od znotraj

Naj ti bo jasna ena stvar – za lepe nohte mora biti ‘pošlihtana’ tvoja notranjost. Če ti primanjkuje vitaminov, mineralov ali česa tretjega v telesu, potem tudi nohti ne morejo biti in ne bodo ok. Jaz za nohte (ter lase in kožo) od znotraj skrbim s Kolagen Shotom. Uporabljam ga, s presledki, že dobri dve leti. Ok, ok, prvi dve flaški sem dobila v preiskus. A sta me tako navdušili, da sem si jih kasneje kupovala tudi sama. In Kolagen Shot je izdelek, ki ga z lahkim srcem priporočam. Poskrbi, da nohti rastejo, da so trdni in da se ne lomijo!

Pravilno piljenje

Prepričana sem, da si na temo piljenja nohtov slišala že tisoč stvari. Jaz ti polagam na srce, če želiš, da so tvoji naravni nohti lepi, potem poskrbi, da je tudi tvoje piljenje do njih prijazno. Nujno vrzi proč vse kovinske pilice!!! Vmes je (meni) sicer vseeno s čim si jih pilim, zaključim pa zmeraj s stekleno pilico. Zakaj? Ker tako naredim ‘zaključek’ na robu nohta in ga s tem zaprem, da se ne cufa in trga naprej. Najlažje to vidiš tako, da po zaključku piljenja z drugim nohtom potegneš po spodnje robu nohta in če ob tem kaj gleda preko – tvoje delo še ni zaključeno!

Nega obnohtne kožice
dolgi-nohti-5-nasvetov-za-lepe-nohte

Mogoče se ti ta točka ne zdi pomembna, ampak zame je izrednega pomena. Prva stvar – suha in nacefrana obnohtna kožica ne izgleda lepo in tako kvari tudi izgled nohtov. Druga stvar – mene to blaaaznooo moti in potem si to trgam, grizem, cefram, s tem pa uničujem tudi nohte. In še tretja stvar – ob negi obnohtne kožice, neguješ tudi nohte, vlažiš kožo okoli nohtov in so tako bolj zdravi in lepši. V moji hiši je olj za nohte in krem za roke nešteto. V vsaki torbici je vsaj ena krema za roke. Jaz imam rada raznoliko nego, pomembno pa je, da poiščeš izdelke, ki bodo ustrezali tebi, tvoji koži pa tudi tvojemu načinu življenja!

Fizična zaščita nohta od zunaj
dolgi-nohti-5-nasvetov-za-lepe-nohte

Pomembno (vsaj pri meni) je tudi, da noht zaščitiš od zunaj. Da nanj fizično naneseš plast nečesa, kar ga bo varovalo pred udarci in odrgninami. Govorim o utrjevalcu za nohte. Tukaj pa imam nespornega favorita – Ingrid Cosmetics 8v1 utrjevalec za nohte. Jaz zmeraj nanesem dve plasti in zadnje čase se mi dogaja, da je to tudi vse, kar nosim na nohtih.

dolgi-nohti-5-nasvetov-za-lepe-nohte

Da zelo lep, malenkost mlečen videz in nohti z njim resnično izgledajo elegantno. S tem nohte zaščitim pred raznimi mikro udarci, ki so jim podleženi vsak dan – ker pač ne pazim ravno na nohte. Velik plus mu dajem tudi kot podlak, saj ga tudi tako velikokrat uporabljam in se je izkazal kot zanesljiv in dolgoobstojen nadlak. Kot že rečeno, zmeraj dam dva sloja, saj tako deluje tudi kot ‘ridge filer’ in zapolni morebitne vdolbinice. S tem so nohti zaščiteni in pripravljeni na lakiranje.

Nohti NISO orodje!

Peta, zadnja, a ne najmanj pomembna točka. Nohti pač niso orodje. Če želiš dolge nohte, jih ne uporabljaj kot orodje. Okej, počohaš se že lahko. Ampak ne odstranjuj umazanije z njimi, niso izvijač ali katerikoli drug pripomoček. Sej vem, da je včasih to najlažje. Ampak pomisli, kako hitro se lahko zlomi – pa to tudi lahko izredno boli – in si vzemi minuto več in pojdi po orodje, ki ga potrebuješ. Tvoji dolgi nohti ti bodo hvaležni!

dolgi-nohti-5-nasvetov-za-lepe-nohte

Tako. To je mojih 5 nasvetov za dolge in lepe nohte. Imaš še ti kakšnega? Bi dodala še kaj?So dolgi nohti tudi tebi všeč ali imaš raje krajše? Vesela bom tudi tvojih nasvetov!

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja