Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Sploh lahko zaupaš blogerjem?

READ THIS POST IN ENGLISH

Zadnje čase je ogromno polemik in debat o temi –

‘A še sploh lahko zaupaš blogerkam/vlogerkam/influencerkam?’

Ker se tudi sama na nek način (pomanjkanju objav navkljub) štejem pod ta opis, mislim, da je prav, da nameni eno objavo o tej temi, moji resnicoljubnosti, ocenam in nasploh o mojem delu.

can-we-trust-bloggers

Ko sem z bloganjem začela, je bila moja ljubezen do kozmetike že zelo razvita, tudi izdelkov ni bilo tako malo v moji zbirki. Blog sem začela pisat, da sem nekje ‘spravila ven’ to mojo ljubezen, želela sem se povezati s podobno mislečimi puncami in malo sem tudi upala, da bodo moje objave komu kdaj tudi v pomoč. Priznam, v zadnjem letu, letu in pol so moje lepotne objave redke, nasploh sem tukaj dosti manj časa kot včasih. Pa vendar mi še zmeraj srce zaigra, ko vidim, da je nekdo slučajno našel pot do tega mojega kotička in ravnokar prebira par let staro objavo o šminkah. In čeprav vem, da so blogi v upadu priljubljenosti – Živjo, jutub!-, si ga še zmeraj želim pisat in upam, da ga bo še kdaj tudi kdo prebral.

can-we-trust-bloggers

V tem času so me opazila tudi marsikatere kozmetične firme, ogromno izdelkov je našlo svojo pot do mene in, ja, tudi kakšna objava je že bila plačana. Ampak veš kaj?

Izdelkov imam doma toliko, da bi lahko odprla privat drogerijo. In moje mnenje ni naprodaj. In me prav nič ne gane, če mi dotično podjetje ne pošlje ničesar več, ne bo lagala in razlagala, kako je nekaj dobro, če pa ni.

Imam finančno stabilnost, dobro službo, s katero sem zadovoljna. Ni ga denarja, da nekdo kupi moje mnenje in kredibilnost.

can-we-trust-bloggers

Ne bom ti lagala – ja, pri vsakem izdelku se potrudim in vsaj poizkušam poiskati pozitivne lastnosti. Ampak to ne pomeni, da si jih izmislim. Čeprav, dejstvo je, da večinoma pišem o izdelkih, ki so me res navdušili in za katere se mi je zdelo si vredno vzeti čas za objavo. To je razlog, da sem večinoma v vseh objavah tako zelo navdušena in imam skoraj same pohvalne besede. Ker za slabše izdelke enostavno nimam časa. Jih preizkusim, ma če me ne navdušijo, ostanejo nekje tam, zadaj na polički. In na blog enostavno ne pridejo.

can-we-trust-bloggers

Se pa trudim biti s tabo iskrena. Pod vsako objavo lahko poiščeš izjavo, kjer piše ali mi je bil izdelek podarjen ali je bila objava plačana (v tem primeru piše, da je nastala v sodelovanju s tem in tem). Na instagramu sicer podarjenih izdelkov ne označujem (lahko pa začnem, če želite – a bo #bloggergift dovolj ok oznaka?), se pa pri vseh plačanih objavah zraven pojavlja oznaka #ad.

can-we-trust-bloggers

Kaj si pa mislim o tem, da nekatere svoja mnenja prodajajo ali pa celo v zameno za denar objavljajo negativna mnenja o konkurenci?

Iskreno, čisto vseeno mi je! Ne vidim razloga, da bi se morala ozirati na druge. Ma, naj vsaka dela, kaj in kakor ji paše. Ampak zmeraj znova me zabolijo izjave, da smo itak vse iste, prodane duše. Ponavadi iz razloga, ker mi je ustrezalo nekaj, kar tebi ni. Ali pa ker pišem o izdelkih o katerih pišejo vse. A je res tako narobe deliti svoje navdušenje v trenutku navdušenja? A naj počakam, da se bo prah polegel in potem komaj jaz izrazim svoje mnenje? Ali pa naj bom enostavno tiho, ker če smo vse navdušene, potem smo itak vse prodane duše. Iz rokava v tem trenutku stresem vsaj 10 slovenskih blogerk, ki NISO prodane duše, pa bi si zaslužile tudi plačilo za svoje delo! Ki objavljajo krasne objave, super ocene, so z dušo in srcem predane blogu in so nasploh moj vzor.

can-we-trust-bloggers

Ne motijo me očitne reklame, ocene po enem dnevu, totalno obdelane fotke in še kaj. Saj to ni moj problem, ne spremljam in grem dalje. Tako bi moral narediti vsak. Ne pa da še zmeraj spremljaš tisto ‘ta popularno’ blogerko, hkrati pa pljuvaš po njej, kako je prodana in kako je slaba. Ej, poišči si tako, ki to ni. Pa čeprav ni popularna in nima več 10k bralcev in sledilcev. Mogoče pa ravno ti odkriješ vzhajajočo zvezdo.

can-we-trust-bloggers

Pa še nekaj, te ‘ta male’ so dosti bolj človeške, prijazne in iskreno vesele vsakega novega sledilca, všečka in komentarja. Izkaži svojo podporo! Če ti je nekaj všeč, to tudi pokaži, pomeni ogromno!

Za vse, ki ste se prebili do sem, HVALA! In res me zanima vaše mnenje. Če je tukaj prezakomplicirano, pusti svoj komentar na Facebooku ali Instagramu (ali pa mi pošlješ zasebno sporočilo), lahko pa mi, koneckoncev, pošlješ tudi email 😉

Xoxo, A.

Tags:
One Comment

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja