Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Krpice za odstranjevanje ličil

Danes ti predstavljam izdelek, o katerem si zagotovo že slišala – brisačke oziroma krpice za odstranjevanje ličil. Če pa ne veš, kaj to sploh je in kaj je njihov namen, ti jih najprej predstavim, v nadaljevanju ti bom povedala nekaj o svoji uporabi, čaka pa te tudi primerjava med njimi.

Krpice za odstranjevanje ličil

make-up-brisačke-za-odstranjevanje-ličil

Kakšen je namen krpice za odstranjevanje ličil? No, ja, sej že ime pove – odstranjevanje ličil. Ampak, njihova prednost bi naj bila v tem, da ličila odstranijo samo s toplo vodo, brez drugih izdelkov. V večini primerov, oglaševalci obljubljajo enostavno odstranjevanje, brez drgnjenja in vroče vode. Čiščenje krpice pa je enostavno, samo v stroj jo vržeš, pa je.

make-up-brisačke-za-odstranjevanje-ličil

No, naj ti že na začetku povem, da temu ni ravno tako. Jaz krpice za odstranjevanje ličil uporabljam že dobro leto. Na začetku sem se res trudila, da bi s samo toplo vodo odstranila vsa ličila, da ne bi potrebovala drugih izdelkov in na koncu ugotovila, da ne bo šlo. Sama po sebi pač ni tako čudežna in ne deluje tako ‘vrhunsko’ kot obljubljajo reklame. In sem potem spremenila svoj način uporabe. Zdaj pa si ne predstavljam več večerne rutine brez nje!

Kako jo uporabljam jaz?

V večini uporabljam krpice za odstranjevanje ličil, za odstranjevanje ličil. Uporabljam jih pa tudi za druge zadeve, super so se izkazale tudi pri odstranjevanju raznih mask za obraz in podobno. No, osredotočimo se na odstranjevanje ličil.

make-up-brisačke-za-odstranjevanje-ličil

Jaz krpico za odstranjevanje ličil uporabim zmeraj, ko sem naličena. Uporabljam jo v kombinaciji s čistilnim oljem in na tak način je odstranjevanje ličil resnično odlično! Odstranjevanje ličil ponavadi začnem z micelno vodico (trenutno že lep čas uporabljam Bulgarian Rose Karlovo Lavender&Honey), kot neke vrste prvo čiščenje. Nato uporabim čistilno olje, ko je obraz še vlažen od micelne vodice, ga vmasiram v obraz in potem z vlažno krpico odstranim vse skupaj.

make-up-brisačke-za-odstranjevanje-ličil

Tako na mojem obrazu ni več sledov ličil in lahko nadaljujem z nego kože. Seveda po vsem tem še zmeraj umijem obraz s čistilnim gelom, saj sem do sedaj samo odstranila ličila. Vem, da se sliši kot dosti dela in da je za to potrebnih kar nekaj izdelkov, vendar je vredno. Moja koža mi je hvaležna, izgleda dosti lepše in je na splošno bolj zadovoljna. Verjemi, da se splača!

Krpice za odstranjevanje ličil so mi super tudi za potovanja, saj so zelo priročne. V osnovi delujejo namreč tudi z gelom za umivanje obraza in imaš tako dva v ena in manj prtljage!

Za konec pa še nekaj besed o tistih krpicah, ki jih imam jaz. Imam tako originalno, Make up eraser krpico, kot krpico iz Lidla za 2€. Sproti bom dodajala ocene vseh, ki jih bom preizkusila!

Make up Eraser
make-up-brisačke-za-odstranjevanje-ličil

Prva krpica za odstranjevanje ličil, ki je bila v svetu, je slavni Make up Eraser. Pri nas je dosegljiva samo preko spleta, stane pa 20 dolarjev. Jaz imam original roza, mi je pa noro všeč, ker imajo res ogromno barv, vzorcev, oblik in velikosti. Make up Eraser ima dve strani – ena je namenjena odstranjevanju ličil, druga pa nežnemu pilingu obraza. Jaz sem itak takoj pozabila katera stran je namenjena čemu, itak! Zagotovo svoje delo opravi tako kot mora – s postopkom opisanem zgoraj!

MioMare Lidl Krpica za odstranjevanje ličil
make-up-brisačke-za-odstranjevanje-ličil

Pred kratkim sem v Lidlu zagledala stojalo z raznimi pripomočki za ličenje in en izmed izdelkov, ki mi je padel v oči, je bila krpica za odstranjevanje ličil. Ker stane samo 1,99€ sem si rekla, pa da preizkusim. No, po testiranju lahko rečem, da mi je še bolj pri srcu kot Make up Eraser. Svoje delo odlično opravi (again, glej postopek zgoraj), je pa neizmerno mehka in za to ceno ji ni primerjave! Tudi ta krpica ima dve različni strani.

Glov gobica za odstranjevanje ličil (licila.si)

Glov gobica, ki jo imam jaz, je manjša, nekje v velikosti vatice, zato jo po večini uporabljam za odstranjevanje očesnega make upa. To najmanj uporabljam, predvsem zaradi njene velikosti. Svoje delo čisto zadovoljivo opravi, kupiš jo lahko na spletni strani licila.si, kjer imajo tudi njene velike sestre, cena paketa dveh takšnih pa je 6,99€.

make-up-brisačke-za-odstranjevanje-ličil

Priporočam uporabo krpic za odstranjevanje ličil, AMPAK:
-Ne pričakuj čudeža!
-Redno jih peri!
-Priporočam, da imaš vsaj dve, da ju lahko uporabljaš izmenično, ko je ena v pranju, drugo uporabljaš in obratno.
-Jaz do zdaj še nisem zaznala razlike med dragimi in poceni, imam pa namen preizkusiti še nekatere, da jih zate čim več primerjam!

make-up-brisačke-za-odstranjevanje-ličil

Si že preizkusila katero krpico za odstranjevanje ličil? Kakšno je tvoje mnenje o njih?

Xoxo, A.

**v objavi so PR izdelki, poslani v namene iskrene ocene**

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja